Hemsidan
Stegen
Klubbkvällar
Juniorträning
Privat-tränare
Abonnemang
Öppettider
Priser
Landala
Länkar
Tävlingar
TGSK
Utskick
Kontakta oss

 

Vad är stegen?

Stegen är till för alla som vill spela squash. Det är den enkla sanningen!

I stegen möter du alltid spelare på din egen nivå, och det är det som gör stegen så bra. Vi delar in alla spelare som är med i stegen i grupper om 6 personer. Dessa 6 möter alla varandra, och varje deltagare spelar därför 5 matcher per omgång.

Vi bokar in speltillfällen för dessa 5 matcher under fem onsdagar eller torsdagar i följd åt alla. Kan ni inte spela på fasta tider, kan vi fixa så att ni själva bokar matcherna. Är det bara en enstaka dag ni inte kan spela, ringer ni lämpligen receptionen och bokar av tiden, kontaktar er medspelare och kommer överens med honom om en ny tid då ni ska spela.

När omgången spelats klar, plockar vi ner grupperna och räknar ut vem som har vunnit sin grupp. Varje match är värd 5 poäng för vinnaren, men för varje game som förloraren tar minskar poängen med 1. Detta innebär att en vinst med 3-1 ger 4 poäng till vinnaren och 1 poäng till förloraren.

En vinst med 3-0 skulle ge vinnaren 5 poäng och inga till förloraren.

De två som efter omgången har lyckats få flest poäng vinner gruppen, och kan se fram emot att få flyttas upp till gruppen ovanför och få pröva sina krafter mot lite bättre spelare. De två som fått minst poäng, flyttas ner till gruppen under.

Har flera personer samma poäng, avgör i första hand interna möten och i andra hand lotten vem som flyttas upp eller ner.

Regler

Reglerna för stegen är ganska enkla. Och det är tanken. Vi som deltar gör det lika mycket för att det är skoj, som för att vi vill vinna och förbättra vårt spel.

Regler för stegen.

Matcher spelas normalt bäst av 5 game, med vanlig räkning till 9 (eller 10).

Spelarna dömer själva sina matcher, och ansvarar själva för poängräkning.

Resultatet skrivs efter varje match upp på listan.

Spelare som skjuter upp match ansvarar för att meddela spelpartner och hallen att matchen spelas annat datum.

Uppskjuten match spelas senast onsdagen efter senaste speldatum i omgången.

Onsdag kväll efter senaste speldatum tas poolerna ned, och poängsammanställning sker. Två spelare med mest poäng flyttas upp till poolen ovanför. Om två spelare har samma poäng, gäller inbördes möten. Om tre spelare har samma poäng, avgör lotten vem som går upp.

Två spelare med minst poäng flyttas ned till poolen nedanför. Om två spelare har samma poäng, gäller inbördes möten. Om tre spelare har samma poäng, avgör lotten vem som flyttas ned.

Ej spelade matcher räknas inte i poängsammanställningen. Undantag är så kallade walk over matcher, där en spelare vinner p.g.a. den andres förhinder. För att poängen ska kunna delas ut måste detta antecknas.

Spelare som inte meddelar annat, antas vilja fortsätta spela i stegen och kommer automatiskt lottas in i en ny omgång. Avhopp och anmälningar sker till Robert Lundstedt, 0702-30 14 00.

Dessa regler är preliminära, och kan ändras av klubben utan meddelande.

Tips

Ibland kan det underlätta med lite tips om hur man ska hantera stegen rent praktiskt, som t.ex. vad som gäller när ens motståndare inte dyker upp eller om vi råkar i tidsnöd under matchen. Då finns en liten text som Robert skrivit ihop, som förhoppningsvis kan vara till hjälp i dessa situationer.

Tips för stegspelaren:

Let please !? Spelarna dömer själva sina matcher. Spela hellre om en tveksam boll om alternativet är att bli ovänner.

Övergiven ? Spelare vars motståndare ej dyker upp vinner matchen på walk-over. Noteras WO-0 till 'vinnaren'. Inget hindrar att matchen ändå spelas, om 'vinnaren' samtycker.

Avbokning!! Då det slarvas en del med detta, ser vi oss föranledda att införa en tidsgräns för avbokningarna. Bana som ej ska utnyttjas måste avbokas senast klockan 14.00 samma dag!! Eftersom hela kvällen beläggs med stegmatcher, måste vi tacka nej till folk som frågar om de kan spela om ni inte bokar av i tid. Bana ej avbokad i tid faktureras med halva bankostnaden.

Fortsatt deltagande ? Pga stegens storlek kan vi inte fråga alla om de ska vara med även nästa omgång. Därför förutsätter systemet att du vill vara med även nästa omgång, så länge du inte säger till. Mitt mobilnr finns på spelschemat, och är alltid tillgängligt, antingen direkt eller via telefonsvarare. Det finns ingen ursäkt för att inte ringa.

Flytta en match ? Alla matcher med datum- och tidsangivelse är inbokade i vår liggare. När du flyttar en match, ring din motståndare och kom överens om en ny tid, samt ring hallen och boka av den gamla tiden och boka in den nya tiden. När din motståndare vill flytta en match, påminn honom/henne gärna att ringa hallen också.

Borta någon onsdag ? Vet vi detta i förväg, innan lottningen, kan vi skjuta upp matchen redan i spelschemat. Vi slipper onödiga bokningar och motståndaren vet tidigt att det inte är spel den onsdagen. Försök boka ny tid så snart som möjligt, det är annars lätt hänt att man skjuter på det tills det är för sent.

Straffavgift !! Tyvärr förekommer det för ofta att spelare inte dyker upp, och har inte heller avbeställt bana som man ej tänkt utnyttja. Ej avbokad bana eller frånvaro vid bokad tid medför fakturering av hela banhyran. Upprepade förseelser här medför avstängning från stegen!

Avhopp ändå ? Ibland kan man inte spela en omgång, pga semester, sjukdom/skada eller annat. Tänk på att senaste dagen för spel även är sista dagen för att meddela oss att du inte längre vill fortsätta.

Frågor ?? Tveka aldrig att ringa till mig på 0702-30 14 00 och diskutera stegen med mig. Vill jag inte bli störd slår jag bara av mobiltelefon.

Robert Lundstedt, stegarrangör

Anmälan

Här kan du anmäla dig till nästa omgång av stegen. Läs först alla regler och tips för stegspelare, och fyll sedan i följande uppgifter och skicka till oss. Vi kommer att ta kontakt med dig innan nästa omgång, och verifiera att dina uppgifter stämmer och att du fortfarande vill vara med.

Uppgifter markerade med ett (*) är obligatoriska.

Namn (*):
Adress (*):
Postnr & Ort (*):
Telefon, hem (*):
Telefon, arb:
Mobiltelefon:

Har du läst stegregler och tips för stegspelare? Ja Nej

Har du varit med i stegen tidigare? Ja Nej

Vilken spelstandard håller du, enligt dig själv?
Elitspelare Seriös motionsspelare Duktig motionsspelare Vanlig motionsspelare Något sämre motionär Spelat 5-20 ggr Nybörjare

Har du spelat/spelar du jämnt (någorlunda) med någon spelare som nu spelar i stegen?
Stegspelare:

Om det är något du vill meddela mig, önskemål om att skjuta upp matcher eller om du inte kan vissa tider eller något helt annat, skriv in det i textrutan här.

 

Tack för din anmälan. Du kommer att kontaktas av Robert från Team Göteborg för närmare information om din medverkan i stegen.

Återgå till Team Göteborgs hemsida

Snabblänkar

Vad är stegen
Regler
Tips
Anmälan

 

Schema

Adresser till alla stegspelare

Sidan är senast uppdaterad den 06 October 2003