Hemsidan
Stegen
Klubbkvällar
Juniorträning
Privat-tränare
Abonnemang
Öppettider
Priser
Landala
Länkar
Tävlingar
TGSK
Utskick
Kontakta oss

 

LAGET UTTAGET INFÖR SM FINALEN 19 – 21 mars 2004

 

Det var 28 år sedan ett Göteborgslag vann lag SM för herrar. Nu kan det vara dags igen! Team Göteborg ligger inför den avslutande serieomgången bara en poäng efter ledande Stockholm squashklubb. När Göteborgs SRC (en av de klubbar som 1996 gick samman och bildade Team Göteborg) vann serien 1976 kom Malmö SRC tvåa. Malmö är även denna gång inblandad i slutstriden och ligger trea, fyra poäng efter SSK. I praktiken är det dock SSK och Team Göteborg som gör upp om guldet. Göteborgarna har i årets serie vunnit alla matcher mot SSK, men i den avslutande omgången möts inte de båda lagen.

 Team Göteborg skickar följande trupp till finalomgången i Stockholm 19 – 21 mars 2004:

 1/ Mikkel Korsbjaer (Dansk mästare, världsranking 82)

2/ Mads Korsbjaer (Dansk landslagsspelare)

3/ Patrik Rylén (Sverigeranking 18)

4/ Carl Waddington (Sverigeranking 21)

5/ Carl Henrik Ronge (Sverigeranking 27)

6/ Mats Olsson (Sverigeranking 55)

 

Lagledare: Robert Lundstedt

 Göteborgarna har kunnat visa på en uppåtgående formkurva under den sista tiden, t ex möttes Patrik Rylén och Carl Waddington i finalen i Catella cup nyligen. Carl vann finalen och blir mycket svårslagen i fjärdesingeln.

 Klockan 19:00 på fredag spelar Team Göteborg mot Intersquash på Kampementshallen i Stockholm. Göteborgs Mikkel Korsbjaer får då möta den nye sverigeettan Badr Aziz. På lördag 16:00 (Gärdets squashhall) står regerande mästarna Norrköping på programmet med bl a den svenske mästaren Daniel Forslund som förstespelare. Serien avslutas på söndagen på Roslagshallen 11:00 mot Linköping.

Förhoppningsvis får vi anledning att fira ett SM guld på KM den 17 april

DRAMATISK KAMP OM SM GULDET

Den näst sista omgången i elitserien är nu färdigspelad. Team Göteborg med sportchef Robert Lundstedt i spetsen reste till Norrköping med ett lag bestående av Carl Waddington, Carl Henrik Ronge, Patrik Rylén (lagkapten) samt våra danska legionärer Mikkel och Mads Korsbjerg.

I den första matchen ställdes TG mot Stockholmslaget Intersquash. De två inledande matcherna kunde avgöras mycket snabbt till Göteborgs fördel, men Mikkel Korsbjerg, som kom direkt från en tävling i New York, hade svårt att få spelet att stämma och förlorade mot en vilt kämpande Badr Aziz från Intersquash. Brodern Mads räddade dock familjehedern och vann den avslutande singeln i tre raka. Matchen slutade 3-1 till TG samtidigt som rivalerna SSK spelade oavgjort mot Roslagen. Göteborg hade gått upp i ledning.

På eftermiddagen spelade SSK mot Intersquash och TG mot Roslagen. Roslagen hade kommit till Norrköping med ett mycket starkt lag. Samtliga spelare var topp 16 i Sverige. TG:s Carl Waddington, rankad 40, ställdes mot Jonas Ulfsbäck, rankad 16. På papperet en i det närmaste omöjlig uppgift, men Carl hade andra planer. Vid ställningen 1 lika i games och 8 lika i tredje stod matchen och vägde. I det räknesystem som används i elitserien måste man vinna med två poäng. Carl räddade den ena gamebollen efter den andra innan han lyckades slita till sig gamet med 16-14. Det fjärde gamet gick sedan ganska komfortabelt till Waddington. TG:s sportchef Robert Lundstedt såg mycket nöjd ut, skulle TG kunna dra ifrån och punktera serien? Matchen var dock långt ifrån över. Lagkapten Rylén förlorade en rysare mot Carl Löfvenborg med 9-5 i avgörande game och när sedan brodern Henrik Löfvenborg gick in och gjorde en kanonmatch mot Mikkel blev det tyst i Göteborgslägret. Mikkel visade dock att han är ett proffs och tog hem avgörande game. Brodern Mads kunde sedan göra processen kort med Rasmus Hult. Återigen 3-1 till Göteborg, men samtidigt hade SSK vunnit sin match mot Intersquash med 4-0. Dött lopp mellan SSK och TG den första dagen således.

Omgångens avslutande match spelades i Linköping. TG hade revansch att utkräva mot Malmö. Det började emellertid inte bra för göteborgarna. Carl Waddington förlorade mot junioren Sebastian Victor i avgörande game och Patrik Rylén föll mot Gustav Detter med 1-3. Mads och Mikkel hade dock inga problem att utjämna och TG fick åtminstone med sig ett oavgjort resultat. På centercourten hade tyvärr SSK lyckat besegra hemmalaget Linköping med 3-1. Linköping som har ett mycket ungt lag hade inte mycket att sätta emot, men gamlingen Anders Thorén visade dock hemmapubliken att han fortfarande är att räkna med när han slog SSK:s Christian Drakenberg med 3-1 och därmed räddade en mycket viktig poäng för Göteborg.

SSK leder nu serien 1 poäng före Göteborg och fyra poäng före Malmö. Den sista omgången spelas i Stockholm den 19-21 mars och kommer att bli en rysare. SSK är visserligen på hemmaplan, men Göteborg har något enklare motståndare.

TG

 

Tabell

21 oktober 2003

Stockholm SK    25poäng 3spelade
Team Göteborg 24p    9s
Malmö SRC 21p 9s
Norrköping SK 17p 8s
Roslagen SRC 14p    8s
Intersquash SRC 10p 7s
Linköping SK 5p 8s
Se senaste resultat på http://www.squash.se

Sidan är senast uppdaterad den 15 March 2004